Skip to content

Tortilla de patatas con pimiento (Aardappelomelet met peper)

De Smikkelplank_Recepten_Tortilla de patatas con pimiento

Spaanse klassieker die zowel warm als koud gegeten kan worden.
Ca. 35 min 4 personen

Ingrediënten:
800 gr aardappelen
6 grote eieren
1 grote ui
1 grote teen knoflook
1 rood (Spaans) pepertje
Peper en zout
Mespunt gemalen koriander
Klein bosje peterselie
Olijfolie om in te bakken

Kook de aardappelen in de schil tot bijna gaar, laat ze uitdampen en pel ze.
Snijd ze daarna in plakken van 1 cm. Pel en snipper de ui. Halveer de rode peper, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verhit in een ruime koekenpan een flinke scheut olijfolie. Fruit hierin de uisnippers zacht. Voeg de aardappels toe en laat ze al omscheppend kleuren. Let op: laat de uien niet verbranden. Pel en snipper de knoflook en voeg deze samen met de reepjes peper bij de aardappelen. Klop in een kom de eieren los met peper en zout naar smaak. Voeg hier de gemalen koriander aan toe en schenk het gekruide eiermengsel over de aardappelen. Schep door elkaar tot de eieren beginnen te stollen. Hak de peterselie fijn en strooi deze over het aardappelmengsel. Druk met een spatel de aardappelen aan en laat de eieren stollen, maar let erop dat de onderkant niet te donker wordt. Schuif tijdens het bakken de pan heen en weer zodat het mengsel niet aanbrandt. Laat de stevige aardappelpannenkoek op een bord glijden en keer dan boven de pan om. Bak de andere kant ook goudbruin en gaar. Verdeel de tortilla in 8 puntjes.

Origineel cadeau nodig?