Skip to content

De Makers van De Smikkelplank

Maatschappelijk verantwoord

Source By Net B.V. richt zich al tientallen jaren op onder meer de verkoop van relatiegeschenken. Zo waren wij de eersten die twintig jaar geleden fruit-potpourri op de Nederlandse markt brachten. Dat was tevens het moment dat onze samenwerking met De Werkwijzer begon. Deze sociale onderneming voor mensen met een beperking, pakte destijds de potpourri voor ons in. Het belang om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op deze wijze te ondersteunen, samen met de professionele werkwijze, maakt dat de band altijd is gebleven. Zo ook toen we de beschikking kregen over duurzaam eikenhout en het idee van De Smikkelplank geboren werd. De medewerkers van De Werkwijzer maken en graveren deze serveerplanken. Deze samenwerking verloopt zo voorspoedig dat er op dit moment bijna 20 mensen onder vakkundige begeleiding aan het werk zijn met onze Smikkelplanken. En zij doen dat met zoveel plezier dat je er vrolijk van wordt wanneer je ze aan De Smikkelplanken ziet werken!

De Werkwijzer

De Werkwijzer is een ISO 9001:2015 gecertificeerde organisatie. In deze sociale onderneming wordt gekeken naar de mogelijkheden van de deelnemers, ondanks zijn of haar beperkingen. Zij biedt ondersteuning in allerlei vormen, zodat iemand lekkerder in zijn vel zit en goed functioneert op de plek waar hij werkt, woont en leeft.

De Werkwijzer gaat voor een duurzaam resultaat, zowel voor het individu als de maatschappij. Dit betekent aandacht voor ieders wensen en mogelijkheden, aandacht voor producten die we gebruiken en aandacht voor het proces.

‘Iedereen doet mee, jij ook!’

Dat is ons motto. Op de hoofdlocatie aan de Textielstraat bevindt zich de productie- en montageafdeling, gecombineerd met een professionele houtwerkplaats. Het team van professionals, deelnemers en vrijwilligers werken samen aan opdrachten voor bedrijven in de omgeving.

Citaat van één van onze collega’s: “Ik leer op de productie- en montageafdeling hoe ik veilig met machines kan werken. Daardoor ontwikkel ik vaardigheden die ik later in een baan goed kan gebruiken.”

Origineel cadeau nodig?