Skip to content

Pan con tomates (Catalaans tomatenbrood)

De Smikkelplank_Recepten_Pan con tomates

Lekker om te dippen.
Ca. 5 min 6 personen

Ingrediënten:
3 zeer rijpe tomaten
1 knapperig stokbrood
Extra vierge olijfolie
2 tenen knoflook
Zout en peper naar smaak

Zet de grill op de hoogste stand. Halveer de tomaten. Pel de teentjes knoflook en snij ze doormidden.
Snijd het brood diagonaal in plakken van ongeveer 1,5 cm dik en kwast elke plak licht in met de olijfolie. Gril de sneden brood 1 minuut aan elke kant, of tot ze mooi goudbruin zijn. Wrijf de gegrilde plakken brood direct in met knoflook en vervolgens met de gehalveerde tomaten. Maak af met wat zout en peper en een drupje extra vierge olijfolie.

Tip! Beleg de plakken brood met verkruimelde geitenkaas en een paar druppels olijfolie en laat nog eens 3 minuten grillen. Maak af met fijngehakte tomaat, verse peterselie en gerookt paprikapoeder.

Origineel cadeau nodig?